99% Eu
liber

Drumul catre libertate

Merg pe o carare linistita de munte. Pe de o parte si de alta brazi falnici de un verde aproape tipator, creste superbe, deasupra cerul senin. Ma bucur de priveliste si traiesc clipa prezenta. Pe aceste carari ma simt liber, parca timpul se opreste si sunt doar eu cu natura ce pare ca este acolo de o vesnicie si ma asteapta sa`mi povesteasca! Imi plac foarte mult aceste clipe, secunde, minute, ore de tacere si liniste pentru ca ai posibilitatea sa`ti asculti gandurile, sa asculti soaptele muntilor, glasul copacilor, sa observi si sa analizezi multitudinea de revelatii. 

Ma gandesc la libertate, ma gandesc cat de extraordinari sunt oamenii si realizezi ca ei vor sa fie liberi, independeti si, in acelasi timp, asteapta mereu ceva de la altii. E o contradictie imensa! Faptul ca oamenii cauta independenta si libertatea si in acelasi timp ei cer, fara incetare, ca lumea sa se ganeasca la ei, sa fie iubiti, sa fie ajutati, sa lucreze altcineva in locul lor, sa faca altcineva ceea ce au ei de facut si totusi libertatea, indiferent de natura ei, pare preocuparea numarul unu pentru majoritatea.

In tot acest timp, cateva miimi de secunda de sclipire, primesc si raspunsul, raspuns ce se afla in fiecare dintre noi si e acelasi: daca dorim cu adevarat sa fim liberi incepem prin a nu ne baza pe ajutorul altora si a ne trai propriile experiente pentru ca fiecare isi are propriile griji, greutati, momente de bucurie si fericire si e posibil ca intr`o zi cineva sa se gandeasca la noi iar a doua zi sa fim uitati. Este normal!

Hai sa avem putin timp cu noi si sa ne gandim foarte bine, sa analizam si sa observam… sa presupunem ca intreaga lume ar fi dispusa sa te ajute… ai realiza destul de rapid ca te vei simti mereu nesatisfacut! Intrebare este: de ce?

Sunt sigur ca deja stii raspunsul la intrebare si acesta este intr`un fel sau altul asemanator cu al meu: fiindca ceea de ce ai cu adevarat nevoie nu va putea fi adus de altii, tu va trebui sa obtii….

Oare daca am deveni mai cumpatati, mai rabdatori, mai puternici si mai luminati nu am deveni mai liberi?

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Fii prieten cu noi pe Facebook