99% Eu
intelect rece inima calda

Mentinerea vietii prin alternanta

Ma plimbam pe asfaltul super fierbinte intr`o zi de vara calduroasa in momentul in care majoritatea oamenilor aleg sa`si petreaca concediul in locuri exotice … caut sa aleg umbra, o urmaresc, fac slalom pe sub copaci… si parca umbra devine din ce in ce mai deasa, am gasit ce cautam. Dupa un timp imi dau seama ca imi este frig…

In acelasi timp constientizez ca de multe ori frigul este inteles intr-un sens negativ, el este perceput ca paralizant, nemiscat, inghetat… si, in schimb, caldura este inteleasa intr`un sens pozitiv, ea simbolizeaza insufletirea, generozitatea, deschiderea, coacerea roadelor. 

Oare asa o fi in realitate? Daca analizam mai in detaliu, putem observa destul de rapid ca in realitate exista doua feluri de frig si caldura: exista atat caldura aia care insufleteste, care te incalzeste, care da viata cat si caldura care usuca, arde, parleste! Exact la fel se intampla si cu frigul: exista frigul care conserva tot ceea ce este bun si exista frigul care paralizeaza si ingheata orice.

Si pana la urma putem considera ca alternanta de cald si frig intretine si mentine viata.

Facand o paralela cu fiinta umana,intelectul trebuie sa fie rece pentru a gandi corect si a progresa pe calea intelepciunii, in timp ce inima trebuie sa fie calda pentru a exprima iubirea!

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Fii prieten cu noi pe Facebook