99% Eu
timp liber

Film – “Never look away” – o poveste despre a vedea si a nu vedea

Multi dintre noi sunt deja in weekend, fugiti pe un munte sau prinzand un val bun la mare. Sau poate undeva la tara, in liniste si armonie, langa o carte buna si un pahar de vin. Indiferent de cum alegem sa ne petrecem timpul “liber”, important este sa-l facem sa conteze. Si am ales ghilimele pentru liber, intrucat timpul nostru ar trebui sa fie liber mereu. Noi suntem stapanii lui, noi il organizam, noi prioritizam. Sintagma nu am timp ar trebui inlocuita cu aleg sa nu fac asta pentru ca deja am decis sa fac altceva.

Lasand filosofiile deoparte pentru ca am decis ca e weekend si ne relaxam, daca ati ramas pe-acasa si ati ales o canapea in care sa va ganditi la nemurirea sufletului, ati putea foarte bine sa va uitati si la un film. Recomandarea de azi este “Never look away”, o poveste despre a vedea si a nu vedea, despre a privi si despre a iti feri privirea in acelasi timp. Despre a descoperi si a te descoperi. Tot ceea ce este adevarat este frumos.

“Descartes a inteles ca exista – cuget, deci exist. El a pus la indoiala totul. Totul. Totul ar putea fi iluzie, amagire, imaginatie. Dar apoi a inteles ca era ceva care dadea nastere acestor ganduri. Si in consecinta trebuie sa existe ceva. Si acest ceva, el il numeste…<<Eu>>.
Dar cine esti tu? Ce esti tu?”

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Fii prieten cu noi pe Facebook