99% Eu
liber si independent

Fii liber si independent

Undeva prin Cluj, intr-o localitate mica unde mi s-a spus ca ma voi “imbolnavi de liniste”…
Mi-a placut foarte mult aceasta exprimare avand in vedere ca veneam din agitatia din Bucuresti.
M-am trezit cu noaptea-n cap, cum fac de obicei, si am decis sa ma imprietenesc cu tot ceea ce imi ofera zona respectiva: oameni, natura, aer.

Mergand pe o poteca ingusta am salutat un domn ce parea ca are in jur de 80 de ani. Spre surprinderea mea era foarte vioi pentru varsta lui si foarte ager si deschis la minte, in sensul ca la ora aceea se ducea sa munceasca la camp, iar iarna se cobora in satul vecin ca sa-si cumpere tot ceea ce avea nevoie. Am aflat ulterior ca avea 89 de ani.
Din vorba in vorba, a ajuns sa-mi ofere cel mai bun sfat pe care mi-l putea oferi cineva: fii liber si independent, sa nu depinzi de nimic, in special de oameni si mai ales cu sufletul. Am ramas surprins la auzul acelor vorbe, simteam ca are dreptate si in acelasi timp nici nu-mi puteam imagina ca exista asa ceva.

Oamenii pleaca, acesta este principalul motiv pentru care nu trebuie sa depinzi de ei, din diverse motive, si majoritatea pleaca atunci cand gasesc macar iluzia de mai bine in alta parte sau la altcineva sau cand nu mai ai ce sa le oferi.
Pot spune ca pana a realiza adevarul din acele vorbe a fost o perioada cand mi-am legat sufletul de oameni, a fost o perioada cand am dat increderea mea pe nimic, a fost o vreme cand mi-am legat sufletul de cuvintele unor oameni si de amagirile lor, a fost o vreme, atunci cand nu ma zgarceam in a oferi increderea mea si am primit drept raspuns minciuni, a fost o vreme cand la iubire mi s-a raspuns cu nepasare si chiar la prietenie cu indiferenta.

Toate aceste m-au ajutat sa stiu cu adevarat ce imi doresc si le multumesc din suflet tuturor pentru ca mi-au deschis ochii.

Sunt multi oameni care merita increderea, iubirea si prietenia ta iar cand ii intalnesti, pur si simplu stii… si abia atunci intelegi ca cei dinainte nu meritau tot ce ti-au luat sau poate ca au aparut intr-un moment al vietii doar ca sa iti reaminteasca cine esti tu cu adevarat!

Fii liber si independent, sa nu depinzi de nimic, in special de oameni si mai ales cu sufletul.

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Fii prieten cu noi pe Facebook