99% Eu

De la tine cel de azi pentru tine cel de maine

Am ajuns acasa dupa o zi lunga la birou, abia asteptand sa-mi iau cateva clipe de liniste si relaxare, citind macar cateva pagini. Mi-am dat seama ca ultima pagina din cartea inceputa duminica a fost citita aseara. Asa ca m-am indreptat incet spre biblioteca, incercand parca sa ghicesc ce carte ma alege.


Dintr-o intamplare intamplatoare am ales “Crima si pedeapsa” de Dostoievski, o carte pe care am citit-o acum 20 de ani. Uimirea si mai mare a fost ca imediat ce am deschis-o am descoperit acolo un mesaj extrem de important. O scrisoare de la mine cea de atunci pentru mine cea de mai tarziu. Fara sa fi stiut cand va fi acel “tarziu”. Se pare ca era fix in seara asta, cand, dupa 20 de ani, cartea m-a ales din nou.

10 puncte interesante, scrise de mintea unui copil in prag de adolescenta, despre cum isi dorea el la acel moment sa fie peste cativa ani, ce isi dorea sa pastreze din ceea ce devenise, dar si ce isi dorea sa schimbe:

1. Calatoreste si descopera oameni, locuri si lucruri noi!
2. Arata si fii eleganta in orice moment al zilei chiar si atunci cand te bagi la somn!
3. Invata, evolueaza si instruieste-te in permanenta!
4. Ajuta doar cand ti se cere ajutorul!
5. Nu incerca sa-i protejezi pe cei apropiati de problemele lumii. Doar iubeste-i si lasa-i sa se dezvolte!
6. Nu te invinui pentru nimic pentru ca tot timpul ai facut ce ai stiut mai bine cu resursele pe care le-ai avut in momentul respectiv!
7. Pastreaza mereu curajul si increderea!
8. Iubeste-te si fa ceea ce iti place!
9. Spune tot timpul atunci cand simti: te rog, multumesc si te iubesc!
10. Fii sincera si pastreaza-ti demnitatea pana la sfarsit!


Bucuria si surprinderea au fost enorme, avand in vedere ca uitasem complet de scrisoare si, sa fiu sincera, am realizat ca la multe din punctele de mai sus mai am inca de lucrat.


Macar din cand in cand cred ca ar fi bine sa ne mai scriem cate o scrisoare pentru noi cei ce vom fi in viitor – cum am dori sa fim peste 5 ani, peste 10 ani, peste 150.  Si nu pentru ca am vrea sa amagim scleroza sau sa impiedicam dementa si Alzheimerul. Ci pentru ca ne va salva de unele erori.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lăcri
Lăcri
1 year ago

mă bucur să citesc despre ceea ce ar trebui să fie prezent și pozitiv în viața noastră, zi de zi…
mulțumesc.
Lacri.

Fii prieten cu noi pe Facebook

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x