99% Eu

Arunca tu cu fericirea in mine….

M-ai dezamagit…de cate ori am auzit aceasta exprimare, de cate ori am adresat-o noi. Nenumarate. Iti zgarie urechile si sufletul in aceeasi masura – pentru ca esti o dezamagire si sa fii o dezamagire nu-i un lucru cu care se traieste usor. Cateodata nu se mai traieste deloc. Ci doar se mimeaza supravietuirea. 

De ce sunt oamenii dezamagiti? Nimic mai simplu, ne-o spune chiar cuvantul prin structura sa – pentru ca se amagesc. Se amagesc pe ei insisi sau se amagesc cu privire la ceilalti. Pentru ca fata de ceilalti, dezamagitii isi creaza asteptari. Si asteptarile create de ei n-au nicio legatura cu tine cel care “i-ai dezamagit”. E muzica lor, sunt dorintele lor, este ceea ce se cheama egoism. Toti oamenii au aceasta calitate, masura este singura care difera. 

Oamenii dezamagiti fac presiuni, manipuleaza, santajeaza emotional. Constient sau inconstient, ei cauta sa isi satisfaca niste idei, trairi, nevoi sau emotii. Sa le implineasca. Si e doar un pas pana ajungi ca tu, cel care ai “dezamagit” sa cedezi si sa crezi ca ai o problema. Si atunci incepi sa dansezi pe muzica lor, sa le raspunzi in timpul lor, sa le indeplinesti dorintele lor. Si sa te pierzi pe tine. 

Avem nevoi comune si nevoi unice. Toti mergem la toaleta de cateva ori pe zi. Doar unii dintre noi gasim placere intr-o bere rece la sfarsitul programului de munca in timp ce altii poate gasesc aceeasi placere in cativa kilometri alergati. Avem nevoi si avem si responsabilitatea lor. Sa le cultivam, sa le indeplinim, sa le impartasim. Dar nu sa ne folosim de altii pentru a obtine ceea ce ne dorim noi. 

Nu putem astepta ca altii sa vina pur si simplu sa arunce cu fericirea in noi, sa lase tot ceea ce sunt ei ca persoane si sa faca mii de compromisuri pentru binele nostru. Chiar daca mascam de multe ori toate pornirile astea sub umbrela iubirii. Iubirea nu este amagire si nici dezamagire. In iubire nu cersim, nu amenintam, nu jignim, nu schimbam. 

Iubirea nu face planuri cu tine impotriva vointei sau a fericirii tale, nu traieste dezamagiri, pentru ca ea exista pur si simplu pentru ceea ce este, pentru ceea ce suntem fiecare dintre noi. Iubirea este peste acceptare si peste evolutie.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Fii prieten cu noi pe Facebook

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x