99% Eu

Tu stii de unde sare iepurele?

Nu poti sti niciodata de unde sare iepurele! Ba poti, chiar poti. Daca esti atent chiar si atunci cand dormi. Daca te uiti in jurul tau nu numai cu ochii, ci si cu toate celelalte simturi. Asa vei sti fix de unde sare iepurele si vei prinde cele mai bune oportunitati. Sau te vei apara chiar inainte de a fi atacat.


Petrecem atat de mult timp inchisi in rutine, in lucruri pe care “trebuie” sa le facem, in fuga dupa succes, in cautarea unei iubiri ca in filme, in acceptarea unei vieti care nu ni se potriveste, dar care “da bine”. Pentru ca ne-am indeplinit toate sarcinile si ne-am facut toate datoriile. Care nu sunt niciodata ale noastre, ci ale lor. Celor care asteapta. Mereu mai mult de la noi.

g
Dar ce nevoie are lumea asta de oameni supusi? Supusi unor dorinte care nu sunt ale lor? Invatati inca de mici ca trebuie sa multumeasca? Sa se incadreze in tipare? Oare de tipare avem nevoie pentru a evolua? Personal, individual, de ce avem nevoie? Cine se mai poate intreba asta cand suntem cu totii atat de bine “integrati in societate”. Mergem la vot pt ca vrem o lume mai buna. Este oare o lume mai buna cea in care lasam gunoaie in urma noastra sau ne facem prosti unii pe altii doar pentru ca avem optiuni diferite? Este o lume mai buna aia in care ne putem lauda doar cu masina pe care o avem, sau cu toalele pe care le purtam? Este o lume mai buna aia in care povestim fara niciun fel de entuziasm cum ne-am petrecut weekend-ul? Sau cat de naspa e totul la birou?


Lumea  noastra ar fi mai buna daca am afla ce  vrem. Si cine suntem. Si cum suntem. Si apoi am incepe sa construim. Fara frica. Si cu incredere.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Fii prieten cu noi pe Facebook

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x