99% Eu

Alunecand printre degetele timpului

N-am timp! N-am chef! N-am putere! N-am energie! N-am bani! N-am noroc!  Si iar si iar n-am timp!

Auzim aceste replici de mii de ori pe zi mai ales atunci cand e vorba de a face, de a actiona, de a te misca, indiferent ca ni le spunem noi sau le auzim de la prieteni sau chiar de la oameni necunoscuti.

Aceste ganduri transformate in cuvinte au devenit atat cafeaua zilnica cat si rutina neintrerupta a multora.

Cum ar fi daca am realiza ca in fiecare zi ne este daruita o noua viata?! Sa intelegem ca ceea ce am trait si experimentat ieri nu se va mai repeta niciodata in acelasi format… pentru ca de la o secunda la alta totul se schimba, se transforma, incepand de la celulele noastre pana la campurile electromagnetice din jur. Avem impresia si cateodata ajungem chiar sa credem ca totul este la fel, ca totul se repeta, ca nu exista noutate. Sunt momente cand ni se pare ca timpul este static, viata sta in loc, asteptand dupa fiecare sa leneveasca si chiar sa putrezeasca. Suntem naivi… clipa curge sau mai bine spus noi alunecam printre degetele timpului.  Ieri este deja istorie. Azi, acum, in aceasta clipa, in acest moment, in aceasta miime de secunda este prezentul. Maine nu stim ce si daca mai apucam, nimeni nu a facut contract nelimitat cu viata. 

Nici nu ne trezim bine dimineata si deschidem Facebook-ul sau televizorul sa citim, sa ascultam stirile si can-can-urile, inca de pe buda, pardon, toaleta. Bineinteles, este foarte important ce si cum s-a intamplat peste noapte in casele si vietile altora! Cine a decedat, cine a inviat? Cine a divortat, cine cu cine s-a cuplat, daca le merge bine sau nu? Cine si-a mai tras BMW nou, in rate sau in leasing? Cine si-a mai pus botox sau silicoane si, maaaaaiii alessss, cine i le-o fi platit?! Materialista si profitoarea naibii! Cine si-a deschis un nou business si de unde o fi avand atata banet?! Sigur a furat prin Europa sau din politica! Cine e noua secretara/managera/colaboratoare a maharului X-ulescu, daca e blonda, frumoasa, fitoasa, buna?! Sigur e fufa si sta in genunchi sub birouri! 

Suna cunoscut?

Cine, cu cine, cum, unde, cand, de ce, pe cine, de cate ori?!?! Ce face fostul/fosta, cu cine este, de cand, pe unde se plimba, ce-si cumpara, s-a mai ingrasat, a mai slabit, oare de ce o iubeste mai mult pe actuala, oare ce-o fi gasind ea, la el, de unde au, ea e blonda de la natura sau se vopseste, el e mai batran sau… ?

Totul, dar totul este despre altii. Despre tine insuti cand?! Atunci cand vei sta singur in garsoniera aia cu usa in tavan, a se citi sicriu, mormant!?!?

Oameni buni, cand mai traiti? Cand mai iubiti?

Putem alege sa fim intelepti, echilibrati si in armonie cu noi insine si cu viata, sa ne incepem si sa ne incheiem ziua cu multumire si recunostinta pentru tot. Sa investestim orice minut, orice ora, orice zi, in noi, in dezvoltare, crestere si evolutie, in scopuri personale, meditatii, citit, introspectie, in propria fiinta, voluntariat, sprijin si ajutor pentru semeni!

Munceste, cauta si gaseste solutii, si preocupa-te de viata ta, de traiectoria drumului tau, de explorarea si corectarea propriului caracter. Alege sa investesti in ceea ce conteaza pentru tine si in ceea ce iti face placere sa faci. 

De cele mai multe ori ne batem joc de noi si aruncam cu o tona de timp, energie si atentie in vietile altora si noua ne raman lanuri intregi de suflet orfan de noi insine si viata netraita.

De cele mai multe ori, utilizam facebook-ul, youtube-ul sau orice alt mijloc de a ne petrece timpul fugind de noi. Mai ingrijorator este pentru ca ajungem in punctul in care ne mintim pe noi si-i mintim si pe altii, rostind replica expirata, dar care e la moda: “nu ma intereseaza de X, Y si Z”! Serios?!! Ba te intereseaza, ba chiar traiesti vietile altora si o faci pe ascuns.

Fiecare are ceea ce merita. Unde (ti) ai investit (timp, atentie, energie), de acolo culegi!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Fii prieten cu noi pe Facebook

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x