99% Eu

Putere versus Forta

Caut in fiecare carte citita mesajul potrivit pentru mine. Poate peste cateva luni o sa-mi amintesc prea putin despre povestea in sine sau anumite invataturi exacte. Dar mesajul acela ma insoteste peste tot si il pot transmite mai departe pentru ceilalti sau il pot aseza in mine, fix acolo unde ii este locul. 

A doua carte citita anul acesta nu a venit cu un mesaj, a venit cu intelegeri si revelatii. Putere versus Forta de David Hawkins nu este o carte, este o lectie de viata. Care ma bucur ca mi-a fost daruita. Pentru ca atat cartea, cat si lectia, mi-au fost daruite. Asa afli cat de important este mediul pe care-l primesti langa tine si caruia ii dai voie sa te inconjoare. Si pe care tu la randul tau il creezi. 

Ca oamenii si lumea sunt distructivi stiam deja. Acum stiu si de ce. Ca ne este atat de la indemana sa judecam situatii si oameni vedem cu totii. Acum am inteles si din ce perspective o facem. Ca l-am iubit pe Nelson Mandela dintotdeuna credeam ca mi-e clar de ce. Pentru ca e bun. De fapt prin toata bunatatea aceasta el si-a manifestat puterea in adevaratul sens al cuvantului. Un singur om bun care a reusit sa sustina prin energia lui milioane de oameni. 

“Solutiile de succes se bazeaza pe principiul puternic conform caruia solutionarea unei probleme nu se produce prin atacarea a ceea ce este negativ, ci prin stimularea a ceea ce este pozitiv”

Mi-e greu sa selectez cateva pasaje sau sa indic ceva anume pentru ca, asa cum bine precizeaza autorul „e foarte dificil de explicat ceva simplu. O mare parte a acestei carti e dedicata tocmai clarificarii unui astfel de lucru extrem de simplu. Daca vom reusi sa intelegem pe de-a-ntregul macar si un singur lucru simplu, ne vom dezvolta mult capacitatea de a intelege natura universului si a vietii insesi.”

Nu ma simt mai desteapta sau mai cunoscatoare dupa aceasta carte, ma simt pur si simplu bucuroasa si recunoscatoare pentru ca am avut sansa sa o citesc. Si bucuria asta o iau cu mine in fiecare zi. Si tot cu mine iau si tot ceea ce este adevarat. Si ma uit de mai multe ori la situatiile pe care le intampin sau pe care le creez, pentru ca  “ceea ce determina efectul pozitiv sau negativ in viata noastra, faptul ca intamplarile vietii devin fie o oportunitate, fie un factor de stres pentru noi, nu tine de aceste intamplari, ci de felul in care reactionam in fata lor, de atitudinea pe care o avem fata de ele”. 

Ne punem singuri piedici si nu numai noua ci evolutiei in general. Prin inchiderea in fata cunosterei si teama de a recunoaste ca nu stim. Si dorinta de a ne deschide sa aflam. Cu mintea, cu sufletul, cu trupul.

“Fiecare minte se angajeaza in negare pentru a-si proteja “corectitudinea”. Acest fapt da nastere la fixatii si la rezistenta in fata schimbarii”. 

Mai mult “daca lectiile dureroase ale vietii nu sunt transformate  – prin smerenie- in porti spre evolutie si crestere, vor fi irosite”. 

“Iadul nu este o conditie impusa de un Dumnezeu razbunator, ci mai degraba o consecinta inevitabila a propriilor noastre decizii. Iadul reprezinta rezultatul final al alegerii constante a negativului si deci, implicit, a faptului ca ne izolam de iubire”. 

Cartea asta nu poate fi povestita, ea are nevoie sa fie citita. Pana la urma sa nu uitam ca “fiecare dintre noi este unic in felul sau, asa cum doi fulgi de zapada nu pot fi la fel; dar, cu toate acestea, nu suntem altceva decat niste fulgi de zapada”.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Putere vs Forta despre care am scris aici, am luat o scurta pauza de reflectie pentru a da voie informatiilor sa se aseze si sa lucreze. Nu […]

trackback

[…] Inaltare […]

Fii prieten cu noi pe Facebook

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x