99% Eu

Supararea nu este o scuza pentru actiunile noastre

Indiferent de cata scoala si invataturi ducem cu noi, exista momente in care efectiv uitam de noi, uitam de ceilalti. Si in aceste momente facem loc pentru furie, suparari si frustrari care preiau conducerea, ducandu-ne catre meleaguri pe care nici macar noi nu dorim sa le vizitam. Uneori e nevoie doar de o secunda pentru a ne lasa pur si simplu condusi de sentimente negative, pentru a ne abandona tot zen-ul pe taramuri intunecate si necunoscute si uneori pentru a ne abandona viata cu totul. Sunt multe ocazii in care observam clar avalansa ce vine peste noi si totusi ne simtitm neputinciosi in fata ei, nu avem mijloacele necesare pentru a-i face fata si a o lasa sa treaca pe langa noi. Cateodata pare supranatural. Si cu toate ca suntem constienti de tot ceea ce va urma, nevoia de a avea dreptate depaseste orice limita umana acceptata. 

Putem oricand sa spunem stop joc in astfel de momente. Sa abandonam furia si sa nu mai lasam frica sa ne conduca. Sa ne concentram pe ceea ce conteaza cu adevarat pentru noi, sa actionam rational si in concordanta cu dorintele sufletului. Sa facem tot ceea ce ne sta in putinta pentru a ne bucura de viata si pentru a fi fericti, pentru a zambi si a rade, pentru a trai in pace, iubire si armonie. 

Suna bine asa-i? Si ce facem totusi cand vin toate aceste ganduri ce nu ne sustin evolutia sau modul in care ne dorim sa traim? Facem ce spuneam mai sus. Ne lasam cuprinsi de ele, ne simtim neputiniciosi. Cum putem sa facem altfel? Pauza. Punem pauza. Incepem cu un pas in spate, poate doi, trei, oricati avem nevoie. Analizam situatia privind-o de acolo, observand si alte perspective. Mai facem inca un pas in spate si o analizam chiar inainte de a veni ca o avalansa peste noi. Extragem observatii cu fiecare pas facut in spate, invatam din fiecare pozitie luata si atunci putem gandi clar: este asta ceea ce imi doresc cu adevarat? Cu fiecare clipa in care spunem pas reactiilor de moment, cu fiecare moment in care ne eliberam de incarcatura negativa, vom face pasi siguri catre un viitor luminos. 

Supararea nu este o scuza pentru actiunile noastre. Am tipat la tine pentru ca eram suparat! Gresit! Am tipat la tine pentru ca asta am stiut si am ales sa fac in acel moment cu resursele pe care le aveam. Cum voi proceda data viitoare? Voi face pasii aia inapoi. O data, de doua ori, ori de cate ori va fi nevoie. Pentru a trai cu bucurie si fara regrete. 

Focuseaza-te pe ceea ce iti doresti, nu pe ceea ce nu iti doresti. Alege sa faci pe cineva sa zambeasca mai degraba decat sa-ti satisfaci nevoia aceea trecatoare a orgoliului de a avea dreptate. Si cladeste-ti viata in pace, iubire si armonie. 

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Fii prieten cu noi pe Facebook

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x