99% Eu
bucurie zapada

“Acum” – intre intelegere si alegere

Zilele astea am stat foarte mult pe afara. Cu toate ca a nins, e frig, e iarna, afara a fost un soare miraculos si zapada stralucitoare si perfecta pentru ingeri si ingerasi. Si aerul, aerul a fost chiar vis. Curat, rece, puternic. Bucuria cateilor a fost chiar si mai mare. Si m-am bucurat si eu odata cu ei, de bucuria aia simpla de a fi pur si simplu. Fara alte complicatii cum ne place noua oamenilor. Mi-am dat seama apoi ca fac asta de o buna perioada de timp si intr-un mod constant. Pentru ca intotdeauna am stiut sa ma bucur de lucrurile mici si simple, doar ca au fost si multe momente in care dorintele m-au stapanit. Dorinta de a fi altundeva decat sunt, dorinta de a avea o masina cu incalzire in scaun, dorinta de a face altceva decat fac.

Azi sunt exact acolo unde vreau sa fiu si la fel va fi si maine. Astea sunt lucruri pe care acum le stiu pur si simplu ca pe o certitudine. Da, e posibil ca maine sa fie foarte frig si sa n-am chef sa ies din casa, dar stiu ca trebuie sa o fac. Si as putea sa tun si fulger, ca vai ce frig este si cum viata e nedreapta. Cu ce m-ar ajuta? Este frigul de afara sub controlul meu? Deloc. Ce pot face in schimb? Sa imi pun o geaca mai groasa pe mine, o caciula fistichie pe cap, un zambet larg pe fata si multa bucurie in suflet. Astea toate sunt la mine si sub controlul meu.

Viitorul nu este nici descoperit, nici predictibil, ci mai degraba creat. Modul in care imbratisam fiecare zi si fiecare moment din viata noastra ne apartine in totalitate. Totul este doar alegere. Si intelegere.

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Fii prieten cu noi pe Facebook

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x