99% Eu

Reusita e mult mai aproape decat crezi

Cand am simtit ca voi cadea, am inchis ochii pentru ca nu stiam ce altceva sa fac si cazatura m-a luat prin surprindere. Era doar un semi-maraton!
Jos, cu ochii inchisi, intinsa pe asfalt, parca auzind in surdina voci pe fundal “esti bine?”, “esti bine?”, incremenita de acest necunoscut ce nu era in planurile mele, nici nu mai contau orele de pregatire, nici nu mai conta obiectivul propus, conta doar sa fiu teafara si nevatamata, sa ma pot ridica si sa termin cursa. In acele momente mi-a trecut prin cap tot traseul parcurs, modul in care am inceput, emotiile simtite in cele cateva minute pana la start, bucuria imensa, tendinta de a te grabi pentru ca ceilalti alearga mai repede, te uiti la ceas sa vezi daca te incadrezi in timpul propus, primul kilometru, bucurie iar pentru ca te simti mult mai bine alergand, kilometrul 10, nici nu iti dai seama cand ai alergat atat de mult, kilometrul 17, deja muschii se resimt, esti in grafic si simti ca poti, kilometrul 19, cazatura si deci nenorocirea.


Iti amintesti si “continua, mai ai putin”, “hai ca poti”, momentele in care te incurajai singura pe la kilometrul 18. Acum iti amintesti pentru ca atunci nu ai realizat, erai doar in filmul tau si continuai miscarea picioarelor intr-un ritm hipnotic.
Continuai pentru ca erai doar tu cu tine, doar tu cu mintea ta, parca ai citit undeva ca va trebui sa castigi lupta ta cu mintea care iti tot repeta sa te opresti, de ce te chinui, de ce faci asta, iti amintesti bucuria pe care ai simtit-o crezand ca ai castigat lupta, iti amintesti pacea si linistea din capul tau si senzatia extraordinara de a alerga!


Acum esti jos, la pamant, si apuci prima mana pe care o vezi intinsa si te ridici cu toate ca iti vine sa tipi de durere, incepi sa te dezmeticesti si sa-ti dai seama ce s-a intamplat. In scurt timp iti aduci aminte pentru ce participi, iti amintesti ca lupta cu mintea ai castigat-o, iti aduci aminte si vrei sa termini cu toate ca piciorul te zapaceste de durere si parca durerea se duce in tot corpul. Te verifici si vezi daca este totul in regula si iti confirmi ca poti continua. Acum esti pur si simplu hotarata! Mai ai doar 2 kilometri.


Daca la inceput mintea te sabota, de data asta stii sa o controlezi si-i spui tu ce are de facut, asa ca te incurajeaza! Observi spectatorii care te incurajeaza si ei! Capeti incredere si cu fiecare pas in fata celuilalt esti mai aproape de linia de finish! Te feliciti pentru fiecare pas facut si continui! Continui pana ajungi la final! Primind medalia in aplauzele spectatorilor si concurentilor si simtind o satisfactie enorma, iti vine sa plangi de fericire si te bucuri enorm pentru ca ai reusit depasind toate obstacolele interioare – mintea ta, si exterioare – cazatura! Esti magnifica, esti puternica, esti geniala, esti minunata, sunt cuvintele pe care ti le adresezi pentru ca le meriti si e momentul in care iti dai seama ca le meriti in fiecare zi pentru ca in fiecare zi ai realizari, indiferent de marimea lor.


E momentul cand realizezi ca asa se intampla in viata cand pornesti la un drum nou sau cand incepi ceva nou sau poate chiar faci ceva diferit: prima data castigi mintea ce iti pune tot felul de piedici, a doua oara castigi si exteriorul si cateodata doare al dracului de mult si cel mai important este ca te castigi pe tine!


Important este sa stii ca finish-ul este mult mai aproape decat ai fi crezut si, daca ai curajul si increderea sa treci peste obstacolele interioare si cele exterioare, ai tot spatiul din lume pentru a accelera si pentru a reusi! Cu incredere si curaj ai cu tine intregul univers pentru a ajuge la rezultatul dorit si poate, fara sa iti dai seama, reusita este acum si aici!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Fii prieten cu noi pe Facebook

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x